רישום לנויזלטר

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל

למתכון »

פריטטה דלת פחמימות

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1/4 חבילה שבבי כרובית\ברוקלי סנפסורט 1 כף שמן זית 1 ביצה 2 כפות קוטג' 1 כפית שבבי בצל

למתכון »

פיצה כרובית

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1 יח' של כרובית בינונית \ 1 שקית פתיתי כרובית מוקפאים של סנפרוסט ביצה אחת 100 גר' גבינה

למתכון »

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל ימי השנה. נסו אותן לבד או עם מטבל יוגורט / גבינה

מתכון מאת אבינועם ארביב

מרכיבים 

800 גרם כרובית קפואה או טריה, מפורקת לפרחים

2 גזרים גדולים, מגוררים בפומפיה

1 בצל גדול, קצוץ

1/2 כף שמן זית

1 ביצה

1/2 כוס קמח מלא או קמח כוסמין

מלח ופלפל

אופציה למטבל: יוגורט או גבינה לבנה מתובלת

הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בסיר גדול שמים כרובית, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים עד שנהיית רכה לחלוטין. מסננים מהמים ומועכים לפירה. שמים בצד.

יוצקים למחבת על אש בינונית שמן זית, וכשהמחבת חמה מוסיפים בצל. מאדים עד שהבצל מזהיב ומסירים מהאש.

לפירה הכרובית מוסיפים את הגזרים המגוררים והבצל ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת ביצה וקמח מלא / כוסמין, ומערבבים היטב שנית. מתבלים במלח ופלפל.

מרססים תבנית מרופדת בנייר אפייה בספריי שמן / מברישים בשמן זית. בידיים משומנות יוצרים לביבות מהבלילה ומניחים על נייר האפייה. משטחים מעט את הלביבות, ומרססים שוב בספריי שמן / מברישים בשמן זית. אופים בתנור כ-40 דקות, מוציאים, הופכים את הלביבות לצד השני ואופים כ- 10 דקות נוספות. מוציאים ומגישים לצד יוגורט / גבינה לבנה מתובלת.

בתיאבון וחג שמח!

 

השארת תגובה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print