מתכונים

__DSC_0020-

פנקייק דל פחמימה

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים 4 כפות קמח שקדים 1 ביצה 1/2 כפית דבש קמצוץ אבקת אפייה 3 טיפות תמצית וניל הכנה מערבבים את כל המרכיבים לבלילה אחידה. מחממים

המשך לקרוא »
סלט

סלט ירושלמי

מתכון מאת הילה שלזינגר מרכיבים 1 יח’ מלפפון 1 יח’ עגבנייה חצי בצל סגול חתוך לרצועות 1 ביצה קשה 2 כפות טחינה מוכנה (הכנה ביתית) 1/2 כוס חומוס מוכן צרור

המשך לקרוא »
סלט

סלט טונה טחינה ופלפלים

לכל מי שמעדיף לאכול טונה במים, אבל השילוב עם שמן זית לא עושה את העבודה, הסלט הזה מושלם! הוא גם סלחני לשינויים לפי טעמכם, נסו את ההצעות לגיוון ולא תתאכזבו

המשך לקרוא »
סלט

סלט פריך עם ג’ינג’ר

סלט מרענן, חמוץ, מתוק ופריך עם טוויסט מרענן של ג’ינג’ר. טיפ: כדי לקלף את הגי’נג’ר בקלות גרדו את הקליפה בעזרת כף או כפית. מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים 1 

המשך לקרוא »
פשטידה

פשטידת פטריות קלילה

פשטידת פטריות קלילה וטעימה שמכינים בזריזות. עשירה בירקות (פטריות ובצל), מהווה מקור טוב לחלבון, ויכולה להיות אופציה נהדרת בארוחות משפחתיות (אצלנו היא כוכבת קבועה). מתכון מאת אבינועם ארביב מרכיבים 2 

המשך לקרוא »
מרק קטניות

מרק קטניות מלא בכל טוב

מרק המהווה מקור לארוחה שלמה ומאוזנת – מכיל ירקות, חלבונים ופחמימות. מתכון מאת הילה שלזינגר מרכיבים 2 יח’ בצל קצוצים 3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות חופן פטרוזיליה קצוץ חופן שמיר

המשך לקרוא »
מרק

גספאצ’ו- מרק ירקות קר

מרק קר, עדין וטעים. כמו בכל מרק טחון, גם כאן בטחינה מאבדים חלק מהסיבים והויטמינים אבל נוגדי החמצון והטעם נשארים. מתאים במיוחד לימים חמים וארוחות משותפות. מתכון מאת רעות לביא

המשך לקרוא »
מרק כתום

מרק כתום

מרק כתום קרמי מושלם לארוחת ערב קלה בערבים קרים. המרק מכיל ירקות כתומים העשירים בבטא קרוטן המשמש כחומר מוצא לוויטמין A ולו סגולות בריאותיות רבות- מסייע בריפוי רקמות, שיפור ראיית

המשך לקרוא »
פסטה סלט

פסטה חיטה מלאה ברוטב מלנזנה

בעקבות המודעות הגוברת לאורח חיים נכון והמגמה לצריכת מזון מלא, ניתן היום למצוא מגוון רחב של פסטות עשויות מחיטת דורום מלאה טעימות ובמרקם נהדר. אחד היתרונות של פסטה מחיטת דורום

המשך לקרוא »
מרק

תבשיל חומוסים על טחינה

מנת קטניות מרעננת ובהכנה מהירה שיכולה לבוא לצד עיקרית או בפני עצמה לצד סלט. ניתן להשתמש בגרגרי חומוס יבשים, להשרות במים ללילה ולבשל במים חמים. באותה מידה ניתן גם להשתמש

המשך לקרוא »
מרק כתום

דאל עדשים הודי

תבשיל הודי צמחוני, בריא וטעים, עשיר בטעמים וניחוחות מהמזרח הרחוק. דאל זהו תבשיל עדשים שנמצא בכל טאלי הודי פשוט (ארוחה בצלחת אחת גדולה), המגיע בגרסאות וצבעים שונים ומכיל ברזל, חלבון

המשך לקרוא »
דג

דג אמנון קליל להכנה

מנה חלבונית  קלילה להכנה, בדיוק לימים בהם אין לנו יותר מדי זמן להתעסק עם הכנות מתכון מאת הילה שלזינגר   מרכיבים 4 נתחי פילה אמנון (כ-500 גרם) 3 כפות שמן

המשך לקרוא »
shutterstock_433513315-2000x1125 (1)

מאפה תרד ופטה עם בצק פילו

מאפה טעים ומיוחד בסגנון בלקני, שמשלב בתוכו ירק, חלבון ופחמימה.  בצק הפילו לא מכיל בתוכו שומן, בניגוד לבצקי עלים ופריכים למיניהם, והשימוש בשמן זית הוא עדיף על פני סוגי השמן

המשך לקרוא »