מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל

למתכון »

פריטטה דלת פחמימות

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1/4 חבילה שבבי כרובית\ברוקלי סנפסורט 1 כף שמן זית 1 ביצה 2 כפות קוטג' 1 כפית שבבי בצל

למתכון »

פיצה כרובית

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1 יח' של כרובית בינונית \ 1 שקית פתיתי כרובית מוקפאים של סנפרוסט ביצה אחת 100 גר' גבינה

למתכון »
  • ד"ר רז
  • כדורי בשר אורז וירק בסגנון פרסי

כדורי בשר אורז וירק בסגנון פרסי

מלא בריאות, לימוני ועשיר. מתאים מאוד למי שלא מפחד מפחמימות. לא משנה כמה תכינו הסיר יגמר די מהר, ראו הוזהרתם ☺

מתכון מאת רעות לביא יששכר

מרכיבים

4 בצלים גדולים

1 קילו בשר טחון שמן

2 כוסות אורז בסמטי הודי

צרור פטרוזיליה

עלים מצרור סלרי

עלי נענע- כרבע צרור

4 שיני שום

פלפל, מלח וכורכום

6 לימונים פרסים

הכנה

שוטפים ומשרים את האורז במים כשעה, מסננים ומייבשים  אותו במגבת. את כל עשבי התיבול שוטפים מייבשים וקוצצים .

חוצים את הלימון הפרסי, שוטפים, מוצאים את  החרצנים ומשרים במים רותחים, טוחנים למרקם גס במעבד מזון. קוצצים  2 בצלים לרצועות גסות, ומטגנים עדן לשקיפות בשמן זית בסיר רחב ונמוך, מוסיפים מים רותחים ונותנים להם לרתוח עם הבצל.

מגרדים בפומפיה גסה 2 בצלים. בקערה גדולה לשים למשך 10 דקות את הבצל, הירק, האורז, הבשר השום הלימון והתבלינים.

יוצרים כדורים בגודל תפוח ומכניסים אותם לסיר שהכנו. מכסים ומביאים לרתיחה לאחר מכן מבשלים  על אש נמוכה כשעה.

השארת תגובה