מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל

למתכון »

פריטטה דלת פחמימות

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1/4 חבילה שבבי כרובית\ברוקלי סנפסורט 1 כף שמן זית 1 ביצה 2 כפות קוטג’ 1 כפית שבבי בצל

למתכון »

פיצה כרובית

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1 יח’ של כרובית בינונית \ 1 שקית פתיתי כרובית מוקפאים של סנפרוסט ביצה אחת 100 גר’ גבינה

למתכון »
  • ד"ר רז
  • פסטה חיטה מלאה ברוטב מלנזנה

פסטה חיטה מלאה ברוטב מלנזנה

בעקבות המודעות הגוברת לאורח חיים נכון והמגמה לצריכת מזון מלא, ניתן היום למצוא מגוון רחב של פסטות עשויות מחיטת דורום מלאה טעימות ובמרקם נהדר. אחד היתרונות של פסטה מחיטת דורום מלאה הם הסיבים התזונתיים הקיימים בה, להם יתרונות רבים לבריאות ולשמירה על המשקל- גורמים לתחושת שובע טובה ומהירה יותר, ממתנים את עליית רמות הסוכר בדם ומצוינים לתפקוד ובריאות מערכת העיכול.

בנוסף, בחיטת דורום מלאה יש יותר ויטמינים ומינרלים מאשר בחיטת דורום אשר הסירו ממנה את הקליפה וזה נכון לכל דגן אחר שעבר תהליך דומה. יש כמה שינויים שניתן לעשות במנה כמו החלפת המוצרלה בגבינת פטה, מכיוון שלגבינות הפטה יש מגוון רחב יותר של אחוזי שומן, לעומת המוצרלה שתמיד תהיה לפחות 20% שומן. כמובן שניתן לשחק עם מידת החריפות ולהוסיף ירקות נוספים כמו פלפלים קלויים או זוקיני קלוי.

מתכון מאת דניאל רוקח

מרכיבים

1 חבילה פסטה מחיטה מלאה (מומלץ חיטת דורום)

8 שיני שום פרוסות

12 עגבניות חלוטות, קלופות וחתוכות לקוביות

1/2 פחית רוטב עגבניות / עגבניות מרוסקות – חשוב לבחור מוצר שמכיל רק עגבניות ללא רכיבים נוספים

1 פלפל חריף

2 חצילים בינוניים חתוכים לקוביות (עם הקליפה)

זיתי קלמטה ללא הגרעין- כמה שאוהבים

עלי בזיליקום

1 כדור גבינת מוצרלה דה-בפאלו (בערך 200 גרם)

תיבול: מלח, פלפל, פפריקה מתוקה

הכנה

מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

חותכים את החצילים לקוביות ומניחים על התבנית, מזלפים מעל שמן זית, מלח ופלפל ומכניסים לתנור ל 20 דקות- שיתרככו אבל לא יותר מדי.

בינתיים מכינים את הרוטב:

מטגנים במעט שמן זית את פרוסות השום.

לא מחכים יותר מדי זמן ומוסיפים את העגבניות ופרוסות הפלפל החריף.

מבשלים על אש קטנה עד שמקבלים רוטב עגבניות סמיך ואז מוסיפים את רוטב העגבניות המוכן.

מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל.

מוסיפים את החצילים הקלויים, הזיתים ועלי הבזיליקום.

במקביל מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן פחות שתי דקות- מכיוון שתמשיך להתבשל מעט עם הרוטב.

מוסיפים את הפסטה המבושלת לסיר עם הרוטב ומערבבים היטב.

לקראת ההגשה בוצעים את גבינת המוצרלה ומפזרים על הפסטה.

מגישים עם עלי בזיליקום טריים מעל.

השארת תגובה
envelope foter
זה הזמן להתחיל את
הטיפול שלכם בהשמנה
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם:












    [media_param]

    דרכים נוספות
    לדבר איתנו

    דרכים נוספות לדבר איתנו

    כל הזכויות שמורות למרכז הרפואי לטיפול בהשמנה – ד”ר רז 2020
    שיתוף ב facebook
    שיתוף ב linkedin
    שיתוף ב whatsapp
    שיתוף ב email
    שיתוף ב print