מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

השמנה לפני מחזור

מהי ההשמנה שלא צריך לחשוש ממנה? נשים רבות מכירות את התופעה הזו – השמנה לפני מחזור. אצל חלק מהנשים ההשמנה מופיעה כמה ימים לפני הווסת

למתכון »
השמנה אגסית

השמנה אגסית

מהו סוג ההשמנה שיכול להגן על הבריאות שלכם? השמנה היא השמנה היא השמנה. כל סוגי ההשמנה מזיקים לבריאות באותה מידה. האמנם? ממש לא. השמנה אגסית

למתכון »
סקסנדה לילדים ובני נוער

סקסנדה לילדים ובני נוער

תרופות הרזיה לילדים – איך זה עובד? בשנים האחרונות חלה עליה דרמטית בשכיחות עודף משקל והשמנה בקרב ילדים ובני נוער. הורים רבים אשר מוטרדים מהתופעה

למתכון »
techini-granola

גרנולה בהכנה ביתית

מתכון מאת הילה שלזינגר

אז למה כדאי להכין את הגרנולה ולא לקנות? בדרך כלל הגרנולה בסופר מכילה חומרים משמרים וכמויות סוכר גבוהות לעומת  גרנולה בהכנה ביתית. שילוב של שיבולת שועל וסובין שיבולת שועל בתפריט היומי מומלצת בגלל תכולה גבוהה של סיבים מסיסים אשר מסייעים לעצירות, עודף משקל וכולסטרול גבוה , בנוסף הן עשירות במינרלים כגון זרחן אשלגן ומגנזיום וויטמינים מקבוצת B.  

מרכיבים

5 כוסות של שיבולת שועל

2\1 כוס סילאן

4\1 כוס קמח מלא

2\1 כפית מלח

4\1 כוס סובין

2\1 כוס שמן

4\3 כוס צימוקים\ חמוציות ללא תוספת סוכר \ שקדים (לא להוסיף לתערובת רק בסוף האפייה )

הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את כל החומרים יחד עד שנוצר מרקם יחסית דביק, מכניסים לתנור ואופים , יש צורך כל רבע שעה לערבב .

לאחר שהתערובת מתייבשת, מוציאים מהתנור ומוסיפים את הצימוקים\חמוציות,  מחכים שזה יתקרר ומכניסים למקפיא.

רצוי לשלב עם יוגורט טוב.

השארת תגובה