מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל

למתכון »

פריטטה דלת פחמימות

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1/4 חבילה שבבי כרובית\ברוקלי סנפסורט 1 כף שמן זית 1 ביצה 2 כפות קוטג' 1 כפית שבבי בצל

למתכון »

פיצה כרובית

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1 יח' של כרובית בינונית \ 1 שקית פתיתי כרובית מוקפאים של סנפרוסט ביצה אחת 100 גר' גבינה

למתכון »

גרנולה בהכנה ביתית

מתכון מאת הילה שלזינגר

אז למה כדאי להכין את הגרנולה ולא לקנות? בדרך כלל הגרנולה בסופר מכילה חומרים משמרים וכמויות סוכר גבוהות לעומת  גרנולה בהכנה ביתית. שילוב של שיבולת שועל וסובין שיבולת שועל בתפריט היומי מומלצת בגלל תכולה גבוהה של סיבים מסיסים אשר מסייעים לעצירות, עודף משקל וכולסטרול גבוה , בנוסף הן עשירות במינרלים כגון זרחן אשלגן ומגנזיום וויטמינים מקבוצת B.  

מרכיבים

5 כוסות של שיבולת שועל

2\1 כוס סילאן

4\1 כוס קמח מלא

2\1 כפית מלח

4\1 כוס סובין

2\1 כוס שמן

4\3 כוס צימוקים\ חמוציות ללא תוספת סוכר \ שקדים (לא להוסיף לתערובת רק בסוף האפייה )

הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את כל החומרים יחד עד שנוצר מרקם יחסית דביק, מכניסים לתנור ואופים , יש צורך כל רבע שעה לערבב .

לאחר שהתערובת מתייבשת, מוציאים מהתנור ומוסיפים את הצימוקים\חמוציות,  מחכים שזה יתקרר ומכניסים למקפיא.

רצוי לשלב עם יוגורט טוב.

השארת תגובה