מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

לחץ נפשי והשמנת יתר

לחץ נפשי והשמנת יתר

אחת ולתמיד – מה הקשר בין לחץ נפשי למשקל שלנו? קשה למצוא מאמר על עודף משקל או השמנה אשר לא מתייחס לקשר בין לחץ נפשי

למתכון »
shutterstock_433513315-2000x1125 (1)

מאפה תרד ופטה עם בצק פילו

מאפה טעים ומיוחד בסגנון בלקני, שמשלב בתוכו ירק, חלבון ופחמימה.  בצק הפילו לא מכיל בתוכו שומן, בניגוד לבצקי עלים ופריכים למיניהם, והשימוש בשמן זית הוא עדיף על פני סוגי השמן שנמצאים בבצקים האחרים.  המאפה יכול להיות מעולה כחלק מארוחת בוקר מפנקת, ארוחת ערב משפחתית, אופציה טובה שאפשר לקחת לעבודה ועוד

מתכון מאת אבינועם ארביב

 

מרכיבים

2 יח' בצלים קצוצים דק

1 כף שמן זית +מעט להברשה

1 חבילות פטריות שמפניון , פרוסות לרבעים

2 חבילות תרד טרי

1 קופסאת גבינת פטה\ פטה עיזים במליחות מעודנות 5%

פלפל שחור ואגוז מוסקט לתיבול

4 דפי פילו

1 יח' ביצה

הכנה

מדליקים תנור ל180 מעלות

מאדים במחבת רחבה בצלים ושמן זית עד להזהבה. מוסיפים פטריות ומאדים מספר דקות  נוספות. 

מוסיפים את התרד ומאדים עד שהוא מאבד מהנפח שלו והתערובת מצטמצמת. מסירים מהאש.

מפוררים לתוך התערבות תוכן של קופסת הפטה\ פטה עיזים  ומתבלים במעט פלפל שחור ואגוז מוסקט, מערבבים היטב.

מברישים תבנית של 30X20 במעט שמן זית , לחלופין מרססים בספריי שמן. מניחים 2 עלי פילו בתבנית, אחד על גבי השני, יוצקים את התערובת פטריות והתרד על גבי עלי הפילו , מניחים מעל התערובת 2 דפי פילו נוספים.

בקערה טורפים ביצה, מברישים את החלק העליון של דפי פילו בביצה הטרופה.

מכניסים לתנור לכ-40 דקות עד להזהבה , מוציאים ומגישים , מומלץ לצד סלט טרי.

השארת תגובה