מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל

למתכון »

פריטטה דלת פחמימות

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1/4 חבילה שבבי כרובית\ברוקלי סנפסורט 1 כף שמן זית 1 ביצה 2 כפות קוטג' 1 כפית שבבי בצל

למתכון »

פיצה כרובית

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1 יח' של כרובית בינונית \ 1 שקית פתיתי כרובית מוקפאים של סנפרוסט ביצה אחת 100 גר' גבינה

למתכון »
מרק כתום

מרק כתום

מרק כתום קרמי מושלם לארוחת ערב קלה בערבים קרים.

המרק מכיל ירקות כתומים העשירים בבטא קרוטן המשמש כחומר מוצא לוויטמין A ולו סגולות בריאותיות רבות- מסייע בריפוי רקמות, שיפור ראיית לילה ונחשב כאנטי-אוקסידנט חזק ביותר.

לאלו שלא חובבים חלב קוקוס בהחלט ניתן לוותר עליו- המרק עדיין יהיה נפלא, אבל על הג'ינג'ר אל תוותרו- הוא נותן עקצוץ קטן ומעניין.

מתכון מאת הילה שלזינגר

מרכיבים

2 בצלים לבנים קצוצים

6 שיני שום חצויות

4 בטטות

חתיכת דלעת

2 זוקיני

4 גזרים

כף שורש ג'ינג'ר מגורד

חצי פחית חלב קוקוס

תיבול: מלח, פלפל, 11/2 כפיות כורכום

כוסברה לקישוט

הכנה

מטגנים את הבצלים במעט שמן וכשהוא מתחיל להשחים מוסיפים את שיני השום.

בזמן הזה מחממים מים בקומקום.

את כל הירקות חותכים לחתיכת גסות יחסית ומוסיפים לסיר יחד עם הגינ'ג'ר, ממשיכים לטגן יחד עם הבצל והשום מספר דקות נוספות.

מוסיפים את המים החמים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-40 דקות.

כשהירקות רכים מתבלים במלח, פלפל וכורכום וטוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט.

אחרי שמקבלים מרקם אחיד וקרמי, מוסיפים את חלב הקוקוס ומתקנים את תיבול אם יש צורך.

מגישים רותח ומפזרים מעט כוסברה מעל.

השארת תגובה