מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל

למתכון »

פריטטה דלת פחמימות

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1/4 חבילה שבבי כרובית\ברוקלי סנפסורט 1 כף שמן זית 1 ביצה 2 כפות קוטג' 1 כפית שבבי בצל

למתכון »

פיצה כרובית

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1 יח' של כרובית בינונית \ 1 שקית פתיתי כרובית מוקפאים של סנפרוסט ביצה אחת 100 גר' גבינה

למתכון »

פשטידת פטריות קלילה

פשטידת פטריות קלילה וטעימה שמכינים בזריזות. עשירה בירקות (פטריות ובצל), מהווה מקור טוב לחלבון, ויכולה להיות אופציה נהדרת בארוחות משפחתיות (אצלנו היא כוכבת קבועה).

מתכון מאת אבינועם ארביב

מרכיבים

2  יח' בצלים לבנים בינוניים, קצוצים דק

2 כפיות שמן זית

2 סלסלאות פטריות (שמפיניון ו/או פורטובלו), חתוכות לפרוסות

1 קופסת קוטג' 5%

2 ביצים

1 כף אבקת מרק פטריות (ללא מונוסודיום גלוטמט)

מלח ופלפל לפי הטעם

הכנה

מחממים תנור ל-150 מעלות.

במחבת עמוקה מחממים שמן זית על אש בינונית. כשהמחבת חמה, מוסיפים בצל קצוץ, מנמיכים את האש ומאדים עד שהבצל שקוף-זהוב. מוסיפים פטריות פרוסות ומאדים עד שהנוזלים מצטמצמים והפטריות משנות את צבען. מסירים מהאש.

בקערה גדולה שמים קוטג', 2 ביצים ואבקת מרק פטריות ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את תערובת הבצל והפטריות לקערה, ומערבבים היטב את כל החומרים.

יוצקים לתבנית 20X20 ומיישרים. אופים בתנור כ-40 דקות, עד שהפשטידה משחימה מעט מלמעלה. מגישים.

מדליקים תנור ל180 מעלות.

מאדים במחבת רחבה בצלים ושמן זית עד להזהבה. מוסיפים פטריות ומאדים מספר דקות  נוספות. 

מוסיפים את התרד ומאדים עד שהוא מאבד מהנפח שלו והתערובת מצטמצמת. מסירים מהאש.

מפוררים לתוך התערבות תוכן של קופסת הפטה פטה עיזים  ומתבלים במעט פלפל שחור ואגוז מוסקט, מערבבים היטב.

מברישים תבנית של 30X20 במעט שמן זית , לחלופין מרססים בספריי שמן. מניחים 2 עלי פילו בתבנית, אחד על גבי השני, יוצקים את התערובת פטריות והתרד על גבי עלי הפילו , מניחים מעל התערובת 2 דפי פילו נוספים.

בקערה טורפים ביצה, מברישים את החלק העליון של דפי פילו בביצה הטרופה.

מכניסים לתנור לכ-40 דקות עד להזהבה , מוציאים ומגישים , מומלץ לצד סלט טרי.

השארת תגובה