מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל

למתכון »

פריטטה דלת פחמימות

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1/4 חבילה שבבי כרובית\ברוקלי סנפסורט 1 כף שמן זית 1 ביצה 2 כפות קוטג' 1 כפית שבבי בצל

למתכון »

פיצה כרובית

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1 יח' של כרובית בינונית \ 1 שקית פתיתי כרובית מוקפאים של סנפרוסט ביצה אחת 100 גר' גבינה

למתכון »

שווארמה ביתית

מתכון פשוט וטעים לשווארמה ביתית שילדים ומבוגרים אוהבים. מינימום עבודה במטבח והמון טעם טוב, מומלץ להגיש עם אורז וסלט טרי.

מתכון מאת רעות לביא יששכר

מרכיבים 

קילו שווארמה הודו נקבה

3 בצלים גדולים

שמן זית לטיגון

כורכום

מלח הימאליה

פלפל שחור

*לגיון: תוספת שום כתוש, פטרוזיליה קצוצה

הכנה

חותכים את הבשר לקוביות בגודל של 2 ביסים. קוצצים דק את הבצלים, מטגנים אותם עד שקיפות. מוסיפים את הבשר לסיר וסוגרים אותו על ידי ערבוב קל מידי דקה. מוסיפים מעט כורכום, מלח ופלפל שחור.

סוגרים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה למשך כ-40 דקות. חשוב לערבב מידי פעם למניעת חריכה. אפשר לפתוח את הסיר

בדקות האחרונות לבישול לאפשר לחלק מהנוזלים של הבשר להתאדות.

 

השארת תגובה