מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל

למתכון »

פריטטה דלת פחמימות

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1/4 חבילה שבבי כרובית\ברוקלי סנפסורט 1 כף שמן זית 1 ביצה 2 כפות קוטג’ 1 כפית שבבי בצל

למתכון »

פיצה כרובית

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1 יח’ של כרובית בינונית \ 1 שקית פתיתי כרובית מוקפאים של סנפרוסט ביצה אחת 100 גר’ גבינה

למתכון »
  • ד"ר רז
  • תבשיל קארי תאילנדי אדום עם ירקות וטופו

תבשיל קארי תאילנדי אדום עם ירקות וטופו

מנה תאילנדית צמחונית קלאסית, מלאה בירקות וטעמים של המזרח הרחוק. כיאה לאוכל תאילנדי, המנה חריפה וניתן לעדן ממש במעט את עוצמת החריפות מכיוון שמשחת הקארי עצמה מכילה צ’ילי. ברכיבים אתם עלולים למצוא מרכיבים שלא שמעתם עליהם מעולם (כמו עלי כפיר ליים), אך למען האמת אין בעיה למצוא אותם היום בסופרים רגילים, באיזור האסיאתי. לא כדאי לוותר עליהם כדי להגיע לטעמים תאילנדים אמיתיים. את הירקות בהחלט אפשר להחליף בכל ירק אחר שאוהבים- ברוקולי, תרד, כרובית, חציל, זוקיני בטטה וכו, אבל איזה ירק שלא יהיה- חשוב לא לבשלם יותר על המידה, שישארו עסיסיים וקראנצ’ים.

הטופו הוא מקור מצויין לחלבון איכותי מן הצומח, עשוי מפולי סויה המכילים מינרלים רבים כמו ברזל, סידן, אבץ, מגנזיום, אשלגן וויטמינים מקבוצת B. כמובן שניתן לוותר עליו אבל לא כדאי, תנו לו צ’אנס.

מתכון מאת דניאל רוקח

מרכיבים

1 יח’ בצל קטן קצוץ

6 שיני שום כתושות

1 כף ג’ינג’ר מגורד

2 גבעולי למון גראס

5 עלי כפיר ליים

2 כפות משחת קארי אדום

1 פלפל אדום חריף

שעועית ירוקה טריה ( על פי העדפתכם)

1 כוס אפונה ירוקה מוכנה

עלי באקצ’וי/תרד

½ פחית קרם/חלב/נוזל קוקוס

1 חבילת טופו קשה חתוך לקוביות

חופן בוטנים קצוצים

הכנה

במחבת עמוקה לחמם כמה כפות שמן ולטגן את קוביות הטופו עד להזהבה ולהניח בצד.

באותה מחבת לטגן את הבצל והשום.

כשהם מגיעים להזהבה להוסיף את משחת הקארי, הג’ינג’ר והצ’ילי (זה הזמן לעדן את החריפות ולוותר על הצ’ילי).

כשמתחיל להיות בבית ריק של תאילנד להוסיף כוס מים, את עלי הכפיר ליים, גבעולי הלמון גראס, ולתבל במלח.

לאחר מספר דקות כבר ניתן להוסיף את הירקות, העלים (תרד/באקצ’וי), האפונה והטופו.

לקראת סוף הבישול כשהירקות התרככו אבל לא מדי- מוסיפים את החלב קוקוס ומשפרים תיבול.

מבשלים עוד 5 דקות נוספות.

אפשר להגיש עם בוטנים קצוצים ו/או כוסברה ולצד אורז בסמטי לבן.

השארת תגובה
envelope foter
זה הזמן להתחיל את
הטיפול שלכם בהשמנה
השאירו פרטים ונשוב אליכם בהקדם:












    [media_param]

    דרכים נוספות
    לדבר איתנו

    דרכים נוספות לדבר איתנו

    כל הזכויות שמורות למרכז הרפואי לטיפול בהשמנה – ד”ר רז 2020
    שיתוף ב facebook
    שיתוף ב linkedin
    שיתוף ב whatsapp
    שיתוף ב email
    שיתוף ב print