מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

ירידה במשקל ללא ספורט

ירידה במשקל ללא ספורט

ירידה במשקל ללא ספורט – כך עושים את זה לאיזו קבוצה אתם משתייכים? אלו שמכוונים שעון לשעה 5:45 בבוקר כדי להספיק חדר כושר או סיבוב

למתכון »
מרק כתום

דאל עדשים הודי

תבשיל הודי צמחוני, בריא וטעים, עשיר בטעמים וניחוחות מהמזרח הרחוק. דאל זהו תבשיל עדשים שנמצא בכל טאלי הודי פשוט (ארוחה בצלחת אחת גדולה), המגיע בגרסאות וצבעים שונים ומכיל ברזל, חלבון וסיבים תזונתיים. הכנת התבשיל פשוטה מאוד, והוא מהווה ארוחה מאוזנת ובריאה מאוד. ניתן לשחק עם החריפות ועם עוצמת הטעמים (אבקת הקארי אחראית לעיקר החריפות והטעם)

מתכון מאת דניאל רוקח

מרכיבים

1 בצל גדול קצוץ דק

4-5  שיני שום

צ’ילי טרי חריף חתוך לטבעות

4  עגבניות טריות מגורדות בפומפייה

4  כוסות מים

1.5  כוסות עדשים כתומות שטופות ומסוננות

2  כפיות אבקת קארי

1 כפית כורכום

מלח ופלפל

חצי פחית קרם קוקוס (כ200 מ”ל)

לאורז – כוס וחצי אורז אדום

הכנת הדאל

מטגנים את הבצל ולקראת הזהבה מוסיפים את פרוסות השום.

מוסיפים את טבעות הצ’ילי החריף ואת רסק העגבניות הטרי ומטגנים לשתי דקות נוספות.

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

מכניסים את העדשים לסיר ומבשלים למשך 20 דקות.

לאחר התרככות חלקית של העדשים, מתבלים באבקת קארי, כורכום, מלח ופלפל וממתינים כ-15 דק נוספות.

בודקים תיבול, אך חשוב לדעת כי בשלב הזה הטעמים צריכים להיות מעט חזקים מכיוון שבשלב הבא (בהוספת קרם הקוקס) הם יתעדנו.

לקראת סוף הבישול כאשר העדשים רכות והתבשיל סמיך, מוסיפים את קרם הקוקוס ומבשלים ל- 5 דקות נוספות.

מקשטים בכוסברה ומגישים לצד אורז.

הכנת אורז אדום

שוטפים ומסננים היטב את האורז.

מטגנים את האורז בסיר עם מעט שמן למשך 3 דקות.

מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים מים רותחים ביחס של 21/4 כוסות מים לכוס אורז.

מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה סגור למשך 35-45 דקות (תלוי במידת הפריכיות שרוצים, פחות זמן- יותר פריך).

מסירים מהאש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 5 דקות נוספות.

מומלץ להגיש ליד אורז וסלט עגבניות מרענן.

השארת תגובה