מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל

למתכון »

פריטטה דלת פחמימות

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1/4 חבילה שבבי כרובית\ברוקלי סנפסורט 1 כף שמן זית 1 ביצה 2 כפות קוטג' 1 כפית שבבי בצל

למתכון »

פיצה כרובית

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1 יח' של כרובית בינונית \ 1 שקית פתיתי כרובית מוקפאים של סנפרוסט ביצה אחת 100 גר' גבינה

למתכון »
  • ד"ר רז
  • גביניות אפויות במתיקות עדינה

גביניות אפויות במתיקות עדינה

גביניות עם קמח מלא שמתאימות לחובבי המתוק מביניכם. עשירות בחלבון וסידן, אפויות בתנור, ומהוות אופציה טעימה, משביעה ומזינה יותר מאופציות אחרות לצד הקפה או כשמתחשק משהו מתוק.

מתכון מאת אבינועם ארביב

מרכיבים

1 חבילת גבינת טוב טעם 3%

 1  ביצה

 1  כפית תמצית וניל

 1/2  שקיות ממתיק סוכרלוז

 4 כפיות דבש

 4  כפית גרידת לימון \1  כפיות מיץ לימון

 2  כפית קינמון (אופציונאלי)

 1/4  כפות קמח מלא  + קמח לקימוח המשטח

 ספריי שמן קנולה

הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות

בקערה מערבבים גבינת טוב טעם וביצה. מוסיפים תמצית וניל, דבש / סוכרלוז, גרידת לימון ומיץ לימון. מערבבים היטב.

מנפים פנימה לתוך התערובת קמח מלא (וקינמון אם רוצים) ומערבבים.

מקמחים משטח עבודה בקמח, ובעזרת כף יוצקים מעליו כפות מהבלילה. מגלגלים מעט את כדורי הבלילה בתוך הקמח עד שהיא מצופה מהצדדים, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן עם ספריי שמן.

כאשר התבנית מלאה בגביניות, מרססים גם מלמעלה בספריי שמן. אופים 10-15 דקות עד להזהבה.

מוציאים מהתנור, הופכים את הגביניות ואופים לעוד 5 דק'. לאכול חם או קר, לבד או בשילוב עם פרי / מעט קוניפיטורה טבעית.

השארת תגובה