דר רז
מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

טיפול בעודף משקל

טיפול בעודף משקל

טיפול בעודף משקל – מאיפה מתחילים? אתם כבר מכירים את זה – המשקל מראה לכם מספר שאתם ממש לא אוהבים לראות, המראה משקפת דמות שהיא

למתכון »
לרדת במשקל

לרדת במשקל

השמנת יתר הפכה בשנים האחרונות לבעיה בריאותית רצינית, ובישראל המימדים שלה גדלים גם בהשוואה לשאר העולם. שיעורי הניתוחים הבריאטרים בארץ עולים אף הם, וע"פ הנתונים

למתכון »
זריקות להרזיה

זריקות להרזיה

המהפכה האמיתית במאבק בהשמנת יתר בישראל ובעולם: זריקות להרזיה הן טיפול פורץ דרך המאפשר ירידה מהירה ובטוחה במשקל ומשפר משמעותית את איכות החיים ובריאות המטופלים.

למתכון »
קינוח

גביניות אפויות במתיקות עדינה

גביניות עם קמח מלא שמתאימות לחובבי המתוק מביניכם. עשירות בחלבון וסידן, אפויות בתנור, ומהוות אופציה טעימה, משביעה ומזינה יותר מאופציות אחרות לצד הקפה או כשמתחשק משהו מתוק.

מתכון מאת אבינועם ארביב

מרכיבים

1 חבילת גבינת טוב טעם 3%

 1  ביצה

 1  כפית תמצית וניל

 1/2  שקיות ממתיק סוכרלוז

 4 כפיות דבש

 4  כפית גרידת לימון \1  כפיות מיץ לימון

 2  כפית קינמון (אופציונאלי)

 1/4  כפות קמח מלא  + קמח לקימוח המשטח

 ספריי שמן קנולה

הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות

בקערה מערבבים גבינת טוב טעם וביצה. מוסיפים תמצית וניל, דבש / סוכרלוז, גרידת לימון ומיץ לימון. מערבבים היטב.

מנפים פנימה לתוך התערובת קמח מלא (וקינמון אם רוצים) ומערבבים.

מקמחים משטח עבודה בקמח, ובעזרת כף יוצקים מעליו כפות מהבלילה. מגלגלים מעט את כדורי הבלילה בתוך הקמח עד שהיא מצופה מהצדדים, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן עם ספריי שמן.

כאשר התבנית מלאה בגביניות, מרססים גם מלמעלה בספריי שמן. אופים 10-15 דקות עד להזהבה.

מוציאים מהתנור, הופכים את הגביניות ואופים לעוד 5 דק'. לאכול חם או קר, לבד או בשילוב עם פרי / מעט קוניפיטורה טבעית.

השארת תגובה