מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

השמנה לפני מחזור

מהי ההשמנה שלא צריך לחשוש ממנה? נשים רבות מכירות את התופעה הזו – השמנה לפני מחזור. אצל חלק מהנשים ההשמנה מופיעה כמה ימים לפני הווסת

למתכון »
השמנה אגסית

השמנה אגסית

מהו סוג ההשמנה שיכול להגן על הבריאות שלכם? השמנה היא השמנה היא השמנה. כל סוגי ההשמנה מזיקים לבריאות באותה מידה. האמנם? ממש לא. השמנה אגסית

למתכון »
סקסנדה לילדים ובני נוער

סקסנדה לילדים ובני נוער

תרופות הרזיה לילדים – איך זה עובד? בשנים האחרונות חלה עליה דרמטית בשכיחות עודף משקל והשמנה בקרב ילדים ובני נוער. הורים רבים אשר מוטרדים מהתופעה

למתכון »
67665017_1321563368007405_642726054661718016_n-768x573

כרפסי – תבשיל בשר וסלרי

מקור המתכון מהסבתא הפרסית שלי ז"ל, הוא מלא ירק, לימוני ועשיר. מתאים מאוד למי שמחפש דרך לנצל את גבעולי הסלרי ואין לו ארנב ☺

מתכון מאת רעות לביא יששכר

מרכיבים 

גבעולים מסלרי גדול

2 חבילות פטרוזיליה

חופן עלי נענע מיובשת

כורכום, מלח, פלפל

1 ק"ג בשר שריר/גולש

2 בצלים גדולים

5 לימונים פרסים*

*מומלץ לחצות ולהשרות מראש במים רותחים

הכנה

קוצצים דק את הבצלים, מטגנים אותם עד שקיפות. מוסיפים את הבשר לסיר וסוגרים אותו עם מעט שמן, מוסיפים מים עד כיסוי הבשר, מרתיחים, מכפים את הקצף וממשיכים בבישול למשך שעה וחצי.

קוצצים ומוסיפים את כל הירק- הסלרי- באורך גפרור, הפטרוזיליה, הנענע, את התבלינים ואת הלימון הפרסי.

מבשלים למשך 30-40 דקות, עד שצבע הירק משתנה לירוק כהה מאוד. מגישים בליווי אורז לבן.

השארת תגובה