מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל

למתכון »

פריטטה דלת פחמימות

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1/4 חבילה שבבי כרובית\ברוקלי סנפסורט 1 כף שמן זית 1 ביצה 2 כפות קוטג' 1 כפית שבבי בצל

למתכון »

פיצה כרובית

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1 יח' של כרובית בינונית \ 1 שקית פתיתי כרובית מוקפאים של סנפרוסט ביצה אחת 100 גר' גבינה

למתכון »
  • ד"ר רז
  • שעועית ירוקה מוקפצת עם טופו

שעועית ירוקה מוקפצת עם טופו

לרובנו יש נטייה לסלוד מהטופו ללא סיבה , מקורו של הטופו הוא מפולי סויה  אשר מספקים  מקור איכותי לחלבון מן הצומח , הוא מכיל סיבים תזונתיים , ברזל , אבץ ועוד המון ויטמנים מקבוצת B!

מתכון מאת הילה שלזינגר

מרכיבים

 

 

חבילת טופו (300 גר')

צרור אספרגוס טרי\ חצי שקית שעועית ירוקה של ספנפרוסט

1 יח' בצל חתוך לרצועות

1 'יח גמבה אדומה  חתוכה לרצועות – לא חובה

2 שיני שום

2 כפות רוטב סויה

כף סילאן

כף שמן קנולה

מלח ופלפל לפי הטעם

חופן שומשום- לא חובה

הכנה

 

חותכים את הטופו לקוביות , מחממים מחבת עם שמן קנולה ומטגנים קלות את קוביות הטופו

במחבת נפרדת חותכים את הבצל ומטגנים על מחבת ווק עד שמזהיב , נוסיף את הגמבה והשום למחבת , ולאחריו את הטופו שהוכנה מצד , מוסיפים את הרוטב סויה , סילאן מלח ופלפל .

שתי דקות לפני הגשה נוסיף את השומשום ונקפיץ את התערובת עוד קצת (למשך דקה לפחות).

השארת תגובה