מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

לחץ נפשי והשמנת יתר

לחץ נפשי והשמנת יתר

אחת ולתמיד – מה הקשר בין לחץ נפשי למשקל שלנו? קשה למצוא מאמר על עודף משקל או השמנה אשר לא מתייחס לקשר בין לחץ נפשי

למתכון »
מרק

תבשיל חומוסים על טחינה

מנת קטניות מרעננת ובהכנה מהירה שיכולה לבוא לצד עיקרית או בפני עצמה לצד סלט. ניתן להשתמש בגרגרי חומוס יבשים, להשרות במים ללילה ולבשל במים חמים. באותה מידה ניתן גם להשתמש בגרגרים קפואים או מקופסת שימורים, אך חשוב לשטוף אותם היטב ולסנן.

מתכון מאת דניאל רוקח

מרכיבים

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

1 יח' בצל סגול חתוך לפרוסות

4 ענפים בצל ירוק חתוכים גס

5 שיני שום פרוסות

1 פלפל חריף פרוס לפרוסות

12 עגבניות שרי חצויות

½ לימון פרוס

לתיבול: מלח, פלפל, כורכום

מומלץ להגיש עם טחינה מעל

הכנה

מטגנים במעט שמן את פרוסות הבצל.

לאחר הזהבה חלקית מוסיפים את פרוסות השום, הפלפל החריף ועגבניות השרי.

אחרי מספר דקות כבר אפשר להוסיף את גרגרי החומוס, הבצל הירוק, פרוסות הלימון והתיבול.

העגניות שרי והבצל הירוק צריכים להישאר עסיסיים לכן הבישול הסופי לא צריך לעלות על 10 דקות.

אפשר להגיש חם או קר על טחינה ולסחוט לימון מעל הכל.

השארת תגובה