מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל

למתכון »

פריטטה דלת פחמימות

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1/4 חבילה שבבי כרובית\ברוקלי סנפסורט 1 כף שמן זית 1 ביצה 2 כפות קוטג' 1 כפית שבבי בצל

למתכון »

פיצה כרובית

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1 יח' של כרובית בינונית \ 1 שקית פתיתי כרובית מוקפאים של סנפרוסט ביצה אחת 100 גר' גבינה

למתכון »

תבשיל חומוסים על טחינה

מנת קטניות מרעננת ובהכנה מהירה שיכולה לבוא לצד עיקרית או בפני עצמה לצד סלט. ניתן להשתמש בגרגרי חומוס יבשים, להשרות במים ללילה ולבשל במים חמים. באותה מידה ניתן גם להשתמש בגרגרים קפואים או מקופסת שימורים, אך חשוב לשטוף אותם היטב ולסנן.

מתכון מאת דניאל רוקח

מרכיבים

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

1 יח' בצל סגול חתוך לפרוסות

4 ענפים בצל ירוק חתוכים גס

5 שיני שום פרוסות

1 פלפל חריף פרוס לפרוסות

12 עגבניות שרי חצויות

½ לימון פרוס

לתיבול: מלח, פלפל, כורכום

מומלץ להגיש עם טחינה מעל

הכנה

מטגנים במעט שמן את פרוסות הבצל.

לאחר הזהבה חלקית מוסיפים את פרוסות השום, הפלפל החריף ועגבניות השרי.

אחרי מספר דקות כבר אפשר להוסיף את גרגרי החומוס, הבצל הירוק, פרוסות הלימון והתיבול.

העגניות שרי והבצל הירוק צריכים להישאר עסיסיים לכן הבישול הסופי לא צריך לעלות על 10 דקות.

אפשר להגיש חם או קר על טחינה ולסחוט לימון מעל הכל.

השארת תגובה