דר רז
מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת לשבץ מוחי מחקר מרתק חדש מחולל מהפכה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – ע"פ הממצאים זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »
זריקת הרזיה למניעת התקף לב

זריקת הרזיה למניעת התקף לב

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת להתקף לב פריצת דרך מפתיעה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – מחקר חדש מגלה כי זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »
קינוח

גביניות אפויות במתיקות עדינה

גביניות עם קמח מלא שמתאימות לחובבי המתוק מביניכם. עשירות בחלבון וסידן, אפויות בתנור, ומהוות אופציה טעימה, משביעה ומזינה יותר מאופציות אחרות לצד הקפה או כשמתחשק משהו מתוק.

מתכון מאת אבינועם ארביב

מרכיבים

1 חבילת גבינת טוב טעם 3%

 1  ביצה

 1  כפית תמצית וניל

 1/2  שקיות ממתיק סוכרלוז

 4 כפיות דבש

 4  כפית גרידת לימון \1  כפיות מיץ לימון

 2  כפית קינמון (אופציונאלי)

 1/4  כפות קמח מלא  + קמח לקימוח המשטח

 ספריי שמן קנולה

הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות

בקערה מערבבים גבינת טוב טעם וביצה. מוסיפים תמצית וניל, דבש / סוכרלוז, גרידת לימון ומיץ לימון. מערבבים היטב.

מנפים פנימה לתוך התערובת קמח מלא (וקינמון אם רוצים) ומערבבים.

מקמחים משטח עבודה בקמח, ובעזרת כף יוצקים מעליו כפות מהבלילה. מגלגלים מעט את כדורי הבלילה בתוך הקמח עד שהיא מצופה מהצדדים, ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן עם ספריי שמן.

כאשר התבנית מלאה בגביניות, מרססים גם מלמעלה בספריי שמן. אופים 10-15 דקות עד להזהבה.

מוציאים מהתנור, הופכים את הגביניות ואופים לעוד 5 דק'. לאכול חם או קר, לבד או בשילוב עם פרי / מעט קוניפיטורה טבעית.

השארת תגובה