דר רז
מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת לשבץ מוחי מחקר מרתק חדש מחולל מהפכה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – ע"פ הממצאים זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »
זריקת הרזיה למניעת התקף לב

זריקת הרזיה למניעת התקף לב

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת להתקף לב פריצת דרך מפתיעה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – מחקר חדש מגלה כי זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »
techini-granola

גרנולה בהכנה ביתית

מתכון מאת הילה שלזינגר

אז למה כדאי להכין את הגרנולה ולא לקנות? בדרך כלל הגרנולה בסופר מכילה חומרים משמרים וכמויות סוכר גבוהות לעומת  גרנולה בהכנה ביתית. שילוב של שיבולת שועל וסובין שיבולת שועל בתפריט היומי מומלצת בגלל תכולה גבוהה של סיבים מסיסים אשר מסייעים לעצירות, עודף משקל וכולסטרול גבוה , בנוסף הן עשירות במינרלים כגון זרחן אשלגן ומגנזיום וויטמינים מקבוצת B.  

מרכיבים

5 כוסות של שיבולת שועל

2\1 כוס סילאן

4\1 כוס קמח מלא

2\1 כפית מלח

4\1 כוס סובין

2\1 כוס שמן

4\3 כוס צימוקים\ חמוציות ללא תוספת סוכר \ שקדים (לא להוסיף לתערובת רק בסוף האפייה )

הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את כל החומרים יחד עד שנוצר מרקם יחסית דביק, מכניסים לתנור ואופים , יש צורך כל רבע שעה לערבב .

לאחר שהתערובת מתייבשת, מוציאים מהתנור ומוסיפים את הצימוקים\חמוציות,  מחכים שזה יתקרר ומכניסים למקפיא.

רצוי לשלב עם יוגורט טוב.

השארת תגובה