דיאטת קטו

בתקופה האחרונה יותר ויותר אנשים מנסים את דיאטת קטו, שהיא למעשה אחת מקבוצה של דיאטות המבוססות על אותו עיקרון – מעט פחמימות והרבה חלבון ושומן.

לפני כמה שנים היתה זו דיאטת אטקינס שכבשה את העולם ורבים נהרו אחריה, אבל אז התברר שקשה מאד להתמיד בה לאורך זמן, וכאשר חוזרים לתזונה רגילה – המשקל מטפס בחזרה.

כאשר מתייחסים אל דיאטת קטו צריך לעשות הפרדה בין אנשים אשר מתבססים על תזונה קטוגנית, כדי לשפר מצב רפואי מסוים כגון אפילפסיה, או ספורטאים שמאמצים את דיאטת קטו, מתוך אמונה שריבוי החלבון ומיעוט הפחמימות משפר ביצועים ספורטיביים.

אבל עד כמה היא באמת יעילה בתור שיטת הרזיה?

דיאטת קטו – מה זה אומר?

כאשר אנחנו מדברים על דיאטה קטוגנית, הכוונה היא לתפריט דל מאד בפחמימות ועשיר בשומן, הגורם לגוף לשחרר חומרים שנקראים קטונים, בתהליך שנקרא קטוזיס.

במצב זה ובהעדר פחמימות זמינות לפירוק, הגוף מתחיל לפרק את מאגרי השומן וכך למעשה ניתן לרדת במשקל.

הבעיה העיקרית בשיטה של דיאטת קטו היא הקושי להתמיד בה לאורך זמן וההשפעות על הגוף בשל מיעוט הפחמימות וריבוי השומנים.

אנשים רבים סובלים ממצב רוח ירוד במהלך דיאטת קטו, ומוצאים את עצמם סובלים מתופעות לוואי במערכת העיכול.

כאשר הם חוזרים לתזונה הרגילה, הם מגלים – כמו בדיאטות רבות אחרות – שרוב המשקל אשר ירד בדיאטת עולה בחזרה, ולעתים אף יותר.

זוהי אולי דיאטה מהירה, אבל גם פתח להשמנה מהירה.

שיטה נוספת שצברה תאוצה בשנים האחרונות היא דיאטת דש, המבוססת על תזונה דלה בפחמימות ועשירה בדגנים מלאים ובדגים.

מקור השיטה הזו הוא ברצון להוריד לחץ דם ולהפחית מרכיבים כמו נתרן אשר ידועים כי תורמים לעליית לחץ הדם, אבל השאלה הנשאלת היא האם ניתן להתמיד בה לאורך זמן, והאם היא יעילה בהפחתת משקל?

לופ אינסופי של דיאטות

אנשים עם השמנת יתר מכירים בוודאי את מעגל הרשע המייאש של דיאטות, ירידה במשקל, עלייה בחזרה, תסכול, אכילה רגשית ועלייה נוספת במשקל.

ע"פ הנתונים מעל 80% מהאנשים אשר עושים דיאטה – מעלים בחזרה במשקל, מהסיבה הפשוטה שקשה מאד להתמיד בדיאטה ובוויתורים על מזון לאורך זמן, בלי סיוע חיצוני.

ומהו אותו סיוע חיצוני אשר יכול לעזור לאנשים להפחית במשקל במאמץ מועט? התשובה נמצאת בפיתוח הרפואי החדש אשר נכנס לתחום לפני מספר שנים וכבש את השוק – תרופות להורדה במשקל.

כל עולם טיפול בהשמנת יתר עבר מהפכה בשנים האחרונות, כאשר טיפול תרופתי מבוקר ומוכח מחקרית תפס את מקומן של הדיאטות העונתיות, ואף נמצא יעיל כטיפול מחליף לניתוח בריאטרי.

במסגרת תהליך מקיף הכולל טיפול תרופתי בהזמנת יתר המפוקח רפואית ומלווה גם תזונתית, ניתן להפחית אחוז ניכר מהמשקל ולהתייצב על משקל בריא ומאוזן לאורך זמן.

במקום דיאטת קטו, דיאטת פלאו או דיאטת כרוב, אפשר לאמץ תפריט מגוון, הכולל גם פחמימות ומאכלים מתוקים, אבל גם את כל אבות המזון, בכמויות מופחתות.

מכיוון שתרופות ההרזיה פועלות במנגנונים של האטה בקצב התרוקנות הקיבה, השראת שובע אחרי ארוחות ודיכוי התיאבון – כמות המזון הנצרכת ביום קטנה משמעותית, וכך ניתן לנהל תזונה מאוזנת, בכמויות קטנות.

טיפול תרופתי בהשמנת יתר – איך זה עובד?

תחילתו של תהליך ירידה במשקל הוא בפניה למרפאה מסודרת אשר עוסקת בטיפול בהשמנת יתר, כדי לקבוע תכנית טיפול מקיפה.

המרכז הרפואי ד"ר רז רושם מדי יום הצלחות רבות עם מטופלים אשר הגיעו לאחר ייאוש, אחרי שניסו כל דיאטה אפשרית וכבר שקלו ניתוח קיצור קיבה.

המטופלים עוברים הליך אבחון קפדני על מנת להתאים תוכנית טיפול אישית, המבוססת על שילובי תרופות אשר פועלות במנגנונים שונים, באופן שממקסם את יעילות הטיפול ומפחית תופעות לוואי.

הטיפול עצמו מפוקח ע"י ד"ר רז, רופא המתמחה בטיפול בהשמנת יתר, ומלווה ע"י צוות דיאטניות קליניות של המרכז, אשר מתכננות שינוי תזונתי ושינוי בהרגלי החיים, לטובת תהליך הרזיה יעיל לטווח ארוך.

את השפעת התרופות ניתן להרגיש מהר מאד, והקילוגרמים מתחילים לרדת.

זה כשלעצמו מגביר מאד את המוטיבציה של המשתתפים בתוכנית, ומסייע להם להתמיד בה לאורך זמן.

בניגוד למטופלים אשר מוותרים על המסגרת הטיפולית, לוקחים את זריקות ההרזיה ללא פיקוח רפואי, ולעתים נושרים בשל כך מהטיפול – תוכנית הטיפול המקיפה מעלה משמעותית את סיכויי ההצלחה ואת היענות המטופלים לטיפול.

המסגרת התומכת, בזמינות 24/7 של המרכז למענה על כל בעיה ושאלה, היא כלי טיפולי חשוב ביותר והמספרים מוכיחים זאת.

שאלות ותשובות בנושא דיאטת קטו

  • מי יכול לקבל תרופות להורדה במשקל?

טיפול תרופתי בהשמנת יתר ניתן לאנשים עם BMI מעל 30 או מעל 27 עם גורם סיכון נוסף הקשור בהשמנת יתר.

  • האם טיפול תרופתי בהשמנה מתאים לבני נוער?

בהחלט, בשנה האחרונה אושרו לשימוש גם תרופות שניתנות באישור מיוחד החל מגיל 12 ומסייעות מאד לטיפול בהשמנת יתר אצל מתבגרים.

שאלות ותשובות - דיאטת קטו

השארת תגובה