מתכון לקציצות ברוטב קארי דלעת
קציצות ברוטב קארי דלעת עם רוטב קסום טעים ומיוחד כל כך, יכול לתפקד לבד כמרק דלעת מדהים. אפשר להחליף את הבשר בחתיכות דג או עוף.
מתכון מאת רעות לביא יששכר
מרכיבים לרוטב
1 יח ' בצל גדול קצוץ
2 כרישות קצוצות
4 שיני שום כתושות
חצי דלעת יפנית חתוכה לקוביות
½ 1 כף אבקת קארי אדום
1 כף מחית קארי ירוק
פלפל צ'ילי קצוץ.
כף ג'ינג'ר כתוש
200 מ"ל חלב קוקוס
400 מ"ל עגבניות קצוצות
הכנת הרוטב
מטגנים את הבצל והכרישה עד שקיפות, מוסיפים את הדלעת והשום ומבשלים עם מכסה עד שמתרככת הדלעת. מוסיפים את שאר המרכיבים, מרתיחים ומבשלים כ-20 דקות. מקררים מעט וטוחנים בבלנדר מוט עד למרקם חלק.
מרכיבים לקציצות
2 יח' בצלים מגורדים וסחוטים
פלפל צ'ילי קצוץ+2 שיני שום
1 כף אבקת קארי אדום
1 כף מחית קארי ירוק
800 גרם בשר טחון
הכנת הקציצות
לשים את הבשר ונותנים לו לנוח כמה דקות, מגלגלים קציצות, ומניחים בתוך רוטב מבעבע את הקציצות, מרתיחים ומבשלים כשעה.