דר רז
מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת לשבץ מוחי מחקר מרתק חדש מחולל מהפכה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – ע"פ הממצאים זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »
זריקת הרזיה למניעת התקף לב

זריקת הרזיה למניעת התקף לב

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת להתקף לב פריצת דרך מפתיעה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – מחקר חדש מגלה כי זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »
karpion_balls_amir6306_x5 2

קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף

תבשיל קציצות דג עם טעם של בית, מתאים כמנה עיקרית חגיגית שכולם אוהבים. המנה מכילה כמות יפה של חלבון איכותי. ניתן כמובן לעדן או לוותר על החריפות.

מתכון מאת דניאל רוקח

מרכיבים לקציצות

1 ק"ג  דג לבן קצוץ גס (לקציצות הכי מומלץ דג בורי)

1 יח' בצל לבן קצוץ דק

5  שיני שום כתושות

צרור פטרוזיליה וכוסברה

3  פרוסות חלה רטובות וסחוטות

2  ביצים

מלח ופלפל

 

מרכיבים לרוטב

8  שיני שום פרוסות

פלפל חריף

לפחות 10 עגבניות מקולפות

רסק עגבניות מעגבניות בלבד

פפריקה, צ׳ילי יבש (במידה ורוצים חריף יותר), כמון, כורכום, מלח ופלפל

מעט  שמן

הכנה

מכינים את המסה של הדגים ושמים במקרר

רק לאחר מכן  מכינים את הרוטב- מכניסים את הרכיבים למחבת עמוקה בסדר שכתוב. אם יש צורך מוסיפים קצת מים וכמובן משפרים תיבול אחרי זה.

אחרי שהרוטב הסמיך (לפחות חצי שעה על האש), מנמיכים את האש, מקבבים את המסה של הדגים לקציצות ושמים ברוטב. תשתדלו שהקציצות יהיו מכוסות כמעט עד הסוף ותהיו עדינים איתן כדי שלא יתפרקו.

מבשלים חצי שעה ומדי פעם מערבבים/מנערים את הסיר בעדינות.

מומלץ להגיש לצד אורז לבן בסמטי.

השארת תגובה