לרובנו יש נטייה לסלוד מהטופו ללא סיבה , מקורו של הטופו הוא מפולי סויה אשר מספקים מקור איכותי לחלבון מן הצומח , הוא מכיל סיבים תזונתיים , ברזל , אבץ ועוד המון ויטמנים מקבוצת B!
מתכון מאת הילה שלזינגר
מרכיבים
חבילת טופו (300 גר')
צרור אספרגוס טרי\ חצי שקית שעועית ירוקה של ספנפרוסט
1 יח' בצל חתוך לרצועות
1 'יח גמבה אדומה חתוכה לרצועות – לא חובה
2 שיני שום
2 כפות רוטב סויה
כף סילאן
כף שמן קנולה
מלח ופלפל לפי הטעם
חופן שומשום- לא חובה
הכנה
חותכים את הטופו לקוביות , מחממים מחבת עם שמן קנולה ומטגנים קלות את קוביות הטופו
במחבת נפרדת חותכים את הבצל ומטגנים על מחבת ווק עד שמזהיב , נוסיף את הגמבה והשום למחבת , ולאחריו את הטופו שהוכנה מצד , מוסיפים את הרוטב סויה , סילאן מלח ופלפל .
שתי דקות לפני הגשה נוסיף את השומשום ונקפיץ את התערובת עוד קצת (למשך דקה לפחות).