דר רז
מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת לשבץ מוחי מחקר מרתק חדש מחולל מהפכה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – ע"פ הממצאים זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »
זריקת הרזיה למניעת התקף לב

זריקת הרזיה למניעת התקף לב

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת להתקף לב פריצת דרך מפתיעה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – מחקר חדש מגלה כי זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »
מרק

תבשיל חומוסים על טחינה

מנת קטניות מרעננת ובהכנה מהירה שיכולה לבוא לצד עיקרית או בפני עצמה לצד סלט. ניתן להשתמש בגרגרי חומוס יבשים, להשרות במים ללילה ולבשל במים חמים. באותה מידה ניתן גם להשתמש בגרגרים קפואים או מקופסת שימורים, אך חשוב לשטוף אותם היטב ולסנן.

מתכון מאת דניאל רוקח

מרכיבים

1 כוס גרגרי חומוס מבושלים

1 יח' בצל סגול חתוך לפרוסות

4 ענפים בצל ירוק חתוכים גס

5 שיני שום פרוסות

1 פלפל חריף פרוס לפרוסות

12 עגבניות שרי חצויות

½ לימון פרוס

לתיבול: מלח, פלפל, כורכום

מומלץ להגיש עם טחינה מעל

הכנה

מטגנים במעט שמן את פרוסות הבצל.

לאחר הזהבה חלקית מוסיפים את פרוסות השום, הפלפל החריף ועגבניות השרי.

אחרי מספר דקות כבר אפשר להוסיף את גרגרי החומוס, הבצל הירוק, פרוסות הלימון והתיבול.

העגניות שרי והבצל הירוק צריכים להישאר עסיסיים לכן הבישול הסופי לא צריך לעלות על 10 דקות.

אפשר להגיש חם או קר על טחינה ולסחוט לימון מעל הכל.

השארת תגובה