מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל

למתכון »

פריטטה דלת פחמימות

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1/4 חבילה שבבי כרובית\ברוקלי סנפסורט 1 כף שמן זית 1 ביצה 2 כפות קוטג' 1 כפית שבבי בצל

למתכון »

פיצה כרובית

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1 יח' של כרובית בינונית \ 1 שקית פתיתי כרובית מוקפאים של סנפרוסט ביצה אחת 100 גר' גבינה

למתכון »

עוגת בטטה ושוקולד צ'יפס

מקור המתכון בבלוג המושלם "בצק אלים". זו עוגה בניחוח פאי דלעת, מתאימה לאוהבי ז'אנר עוגות הגזר. מתובלת נימוחה מתוקה בצורה מרומזת ומשביעה מאוד. אפשר להכין כמאפינס או באינגליש קייק.

מתכון מאת רעות לביא יששכר

מרכיבים

2 בטטות קטנות (400 גרם)

3 יח' ביצים

150 גרם חמאה רכה

3-4 כפות דבש

2 כפיות אגוז מוסקט

1 כף קינמון

½ כפית א. סודה לשתיה

½ 1 כפית א. אפייה

קורט מלח

1 כוס קמח שקדים

4 כפות שבבי קוקוס

¾ כוס שבבי שוקולד

הכנה

לחמם תנור ל 180 מעלות

לבשל את הבטטות במיקרו, למעוך לפירה ולמדוד כמות של כוס (250 מ"ל).

לערבב בקערה את הביצים, החמאה והדבש לקבלת בלילה אחידה. להוסיף את התבלינים, אבקת סודה לשתייה, אבקת האפייה ומלח לערבב ולהוסיף את הבטטה.

להוסיף לקערה את הקוקוס, השוקולד ואת קמח השקדים לערבב ולאפות כ 50 דקות עד שהעוגה שחומה ויציבה למגע.

* למאפינס מספיקות 25 דקות אפייה

השארת תגובה