מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל

למתכון »

פריטטה דלת פחמימות

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1/4 חבילה שבבי כרובית\ברוקלי סנפסורט 1 כף שמן זית 1 ביצה 2 כפות קוטג' 1 כפית שבבי בצל

למתכון »

פיצה כרובית

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1 יח' של כרובית בינונית \ 1 שקית פתיתי כרובית מוקפאים של סנפרוסט ביצה אחת 100 גר' גבינה

למתכון »
  • ד"ר רז
  • קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף

קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף

תבשיל קציצות דג עם טעם של בית, מתאים כמנה עיקרית חגיגית שכולם אוהבים. המנה מכילה כמות יפה של חלבון איכותי. ניתן כמובן לעדן או לוותר על החריפות.

מתכון מאת דניאל רוקח

מרכיבים לקציצות

1 ק"ג  דג לבן קצוץ גס (לקציצות הכי מומלץ דג בורי)

1 יח' בצל לבן קצוץ דק

5  שיני שום כתושות

צרור פטרוזיליה וכוסברה

3  פרוסות חלה רטובות וסחוטות

2  ביצים

מלח ופלפל

מרכיבים לרוטב

8  שיני שום פרוסות

פלפל חריף

לפחות 10 עגבניות מקולפות

רסק עגבניות מעגבניות בלבד

פפריקה, צ׳ילי יבש (במידה ורוצים חריף יותר), כמון, כורכום, מלח ופלפל

מעט  שמן

הכנה

מכינים את המסה של הדגים ושמים במקרר

רק לאחר מכן  מכינים את הרוטב- מכניסים את הרכיבים למחבת עמוקה בסדר שכתוב. אם יש צורך מוסיפים קצת מים וכמובן משפרים תיבול אחרי זה.

אחרי שהרוטב הסמיך (לפחות חצי שעה על האש), מנמיכים את האש, מקבבים את המסה של הדגים לקציצות ושמים ברוטב. תשתדלו שהקציצות יהיו מכוסות כמעט עד הסוף ותהיו עדינים איתן כדי שלא יתפרקו.

מבשלים חצי שעה ומדי פעם מערבבים/מנערים את הסיר בעדינות.

מומלץ להגיש לצד אורז לבן בסמטי.

השארת תגובה