דר רז
מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

סיבות רפואיות להשמנה

סיבות רפואיות להשמנה

אוכלים בריא ועולים במשקל? אולי יש סיבות רפואיות להשמנה! אם התחלתם לצרוך יותר קלוריות מהרגיל ו/או הפחתתם את הפעילות הגופנית, וודאי לא תתפלאו אם המספרים

למתכון »
טיפול תרופתי בהשמנה

טיפול תרופתי בהשמנה

טיפול תרופתי בהשמנה – כל המידע המקיף השמנת היתר בישראל ובעולם נמצאת במגמת העלייה, ולמעשה מדובר במגיפה של ממש. ע"פ הנתונים יותר ממחצית מהישראלים סובלים

למתכון »
חיידקי מעיים והשמנה

חיידקי מעיים והשמנה

גם אתם שומעים יותר ויותר את המונח מיקרוביום? בצדק. בשנים האחרונות מבין המדע את תפקידם המכריע של חיידקי המעיים בתהליכים שונים ובתפקוד מערכות בגוף, כולל

למתכון »
מרק

תבשיל קארי תאילנדי אדום עם ירקות וטופו

מנה תאילנדית צמחונית קלאסית, מלאה בירקות וטעמים של המזרח הרחוק. כיאה לאוכל תאילנדי, המנה חריפה וניתן לעדן ממש במעט את עוצמת החריפות מכיוון שמשחת הקארי עצמה מכילה צ'ילי. ברכיבים אתם עלולים למצוא מרכיבים שלא שמעתם עליהם מעולם (כמו עלי כפיר ליים), אך למען האמת אין בעיה למצוא אותם היום בסופרים רגילים, באיזור האסיאתי. לא כדאי לוותר עליהם כדי להגיע לטעמים תאילנדים אמיתיים. את הירקות בהחלט אפשר להחליף בכל ירק אחר שאוהבים- ברוקולי, תרד, כרובית, חציל, זוקיני בטטה וכו, אבל איזה ירק שלא יהיה- חשוב לא לבשלם יותר על המידה, שישארו עסיסיים וקראנצ'ים.

הטופו הוא מקור מצויין לחלבון איכותי מן הצומח, עשוי מפולי סויה המכילים מינרלים רבים כמו ברזל, סידן, אבץ, מגנזיום, אשלגן וויטמינים מקבוצת B. כמובן שניתן לוותר עליו אבל לא כדאי, תנו לו צ'אנס.

 

מתכון מאת דניאל רוקח

מרכיבים

1 יח' בצל קטן קצוץ

6 שיני שום כתושות

1 כף ג'ינג'ר מגורד

2 גבעולי למון גראס

5 עלי כפיר ליים

2 כפות משחת קארי אדום

1 פלפל אדום חריף

שעועית ירוקה טריה ( על פי העדפתכם)

1 כוס אפונה ירוקה מוכנה

עלי באקצ'וי/תרד

½ פחית קרם/חלב/נוזל קוקוס

1 חבילת טופו קשה חתוך לקוביות

חופן בוטנים קצוצים

הכנה

במחבת עמוקה לחמם כמה כפות שמן ולטגן את קוביות הטופו עד להזהבה ולהניח בצד.

באותה מחבת לטגן את הבצל והשום.

כשהם מגיעים להזהבה להוסיף את משחת הקארי, הג'ינג'ר והצ'ילי (זה הזמן לעדן את החריפות ולוותר על הצ'ילי).

כשמתחיל להיות בבית ריק של תאילנד להוסיף כוס מים, את עלי הכפיר ליים, גבעולי הלמון גראס, ולתבל במלח.

לאחר מספר דקות כבר ניתן להוסיף את הירקות, העלים (תרד/באקצ'וי), האפונה והטופו.

לקראת סוף הבישול כשהירקות התרככו אבל לא מדי- מוסיפים את החלב קוקוס ומשפרים תיבול.

מבשלים עוד 5 דקות נוספות.

אפשר להגיש עם בוטנים קצוצים ו/או כוסברה ולצד אורז בסמטי לבן.

השארת תגובה