מקור המתכון מהסבתא הפרסית שלי ז"ל, הוא מלא ירק, לימוני ועשיר. מתאים מאוד למי שמחפש דרך לנצל את גבעולי הסלרי ואין לו ארנב ☺
מתכון מאת רעות לביא יששכר
מרכיבים
גבעולים מסלרי גדול
2 חבילות פטרוזיליה
חופן עלי נענע מיובשת
כורכום, מלח, פלפל
1 ק"ג בשר שריר/גולש
2 בצלים גדולים
5 לימונים פרסים*
*מומלץ לחצות ולהשרות מראש במים רותחים
הכנה
קוצצים דק את הבצלים, מטגנים אותם עד שקיפות. מוסיפים את הבשר לסיר וסוגרים אותו עם מעט שמן, מוסיפים מים עד כיסוי הבשר, מרתיחים, מכפים את הקצף וממשיכים בבישול למשך שעה וחצי.
קוצצים ומוסיפים את כל הירק- הסלרי- באורך גפרור, הפטרוזיליה, הנענע, את התבלינים ואת הלימון הפרסי.
מבשלים למשך 30-40 דקות, עד שצבע הירק משתנה לירוק כהה מאוד. מגישים בליווי אורז לבן.