דר רז
מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת לשבץ מוחי מחקר מרתק חדש מחולל מהפכה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – ע"פ הממצאים זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »
זריקת הרזיה למניעת התקף לב

זריקת הרזיה למניעת התקף לב

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת להתקף לב פריצת דרך מפתיעה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – מחקר חדש מגלה כי זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »
67665017_1321563368007405_642726054661718016_n-768x573

כרפסי – תבשיל בשר וסלרי

מקור המתכון מהסבתא הפרסית שלי ז"ל, הוא מלא ירק, לימוני ועשיר. מתאים מאוד למי שמחפש דרך לנצל את גבעולי הסלרי ואין לו ארנב ☺

מתכון מאת רעות לביא יששכר

מרכיבים 

גבעולים מסלרי גדול

2 חבילות פטרוזיליה

חופן עלי נענע מיובשת

כורכום, מלח, פלפל

1 ק"ג בשר שריר/גולש

2 בצלים גדולים

5 לימונים פרסים*

*מומלץ לחצות ולהשרות מראש במים רותחים

הכנה

קוצצים דק את הבצלים, מטגנים אותם עד שקיפות. מוסיפים את הבשר לסיר וסוגרים אותו עם מעט שמן, מוסיפים מים עד כיסוי הבשר, מרתיחים, מכפים את הקצף וממשיכים בבישול למשך שעה וחצי.

קוצצים ומוסיפים את כל הירק- הסלרי- באורך גפרור, הפטרוזיליה, הנענע, את התבלינים ואת הלימון הפרסי.

מבשלים למשך 30-40 דקות, עד שצבע הירק משתנה לירוק כהה מאוד. מגישים בליווי אורז לבן.

השארת תגובה