דר רז
מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת לשבץ מוחי מחקר מרתק חדש מחולל מהפכה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – ע"פ הממצאים זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »
זריקת הרזיה למניעת התקף לב

זריקת הרזיה למניעת התקף לב

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת להתקף לב פריצת דרך מפתיעה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – מחקר חדש מגלה כי זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל ימי השנה. נסו אותן לבד או עם מטבל יוגורט / גבינה

מתכון מאת אבינועם ארביב

מרכיבים 

800 גרם כרובית קפואה או טריה, מפורקת לפרחים

2 גזרים גדולים, מגוררים בפומפיה

1 בצל גדול, קצוץ

1/2 כף שמן זית

1 ביצה

1/2 כוס קמח מלא או קמח כוסמין

מלח ופלפל

אופציה למטבל: יוגורט או גבינה לבנה מתובלת

הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בסיר גדול שמים כרובית, מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומבשלים עד שנהיית רכה לחלוטין. מסננים מהמים ומועכים לפירה. שמים בצד.

יוצקים למחבת על אש בינונית שמן זית, וכשהמחבת חמה מוסיפים בצל. מאדים עד שהבצל מזהיב ומסירים מהאש.

לפירה הכרובית מוסיפים את הגזרים המגוררים והבצל ומערבבים היטב. מוסיפים לתערובת ביצה וקמח מלא / כוסמין, ומערבבים היטב שנית. מתבלים במלח ופלפל.

מרססים תבנית מרופדת בנייר אפייה בספריי שמן / מברישים בשמן זית. בידיים משומנות יוצרים לביבות מהבלילה ומניחים על נייר האפייה. משטחים מעט את הלביבות, ומרססים שוב בספריי שמן / מברישים בשמן זית. אופים בתנור כ-40 דקות, מוציאים, הופכים את הלביבות לצד השני ואופים כ- 10 דקות נוספות. מוציאים ומגישים לצד יוגורט / גבינה לבנה מתובלת.

בתיאבון וחג שמח!

 

השארת תגובה