מקור המתכון בבלוג המושלם "בצק אלים". זו עוגה בניחוח פאי דלעת, מתאימה לאוהבי ז'אנר עוגות הגזר. מתובלת נימוחה מתוקה בצורה מרומזת ומשביעה מאוד. אפשר להכין כמאפינס או באינגליש קייק.
מתכון מאת רעות לביא יששכר
מרכיבים
2 בטטות קטנות (400 גרם)
3 יח' ביצים
150 גרם חמאה רכה
3-4 כפות דבש
2 כפיות אגוז מוסקט
1 כף קינמון
½ כפית א. סודה לשתיה
½ 1 כפית א. אפייה
קורט מלח
1 כוס קמח שקדים
4 כפות שבבי קוקוס
¾ כוס שבבי שוקולד
הכנה
לחמם תנור ל 180 מעלות
לבשל את הבטטות במיקרו, למעוך לפירה ולמדוד כמות של כוס (250 מ"ל).
לערבב בקערה את הביצים, החמאה והדבש לקבלת בלילה אחידה. להוסיף את התבלינים, אבקת סודה לשתייה, אבקת האפייה ומלח לערבב ולהוסיף את הבטטה.
להוסיף לקערה את הקוקוס, השוקולד ואת קמח השקדים לערבב ולאפות כ 50 דקות עד שהעוגה שחומה ויציבה למגע.
* למאפינס מספיקות 25 דקות אפייה