דר רז
מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת לשבץ מוחי מחקר מרתק חדש מחולל מהפכה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – ע"פ הממצאים זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »
זריקת הרזיה למניעת התקף לב

זריקת הרזיה למניעת התקף לב

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת להתקף לב פריצת דרך מפתיעה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – מחקר חדש מגלה כי זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »
batatacake29

עוגת בטטה ושוקולד צ'יפס

מקור המתכון בבלוג המושלם "בצק אלים". זו עוגה בניחוח פאי דלעת, מתאימה לאוהבי ז'אנר עוגות הגזר. מתובלת נימוחה מתוקה בצורה מרומזת ומשביעה מאוד. אפשר להכין כמאפינס או באינגליש קייק.

מתכון מאת רעות לביא יששכר

מרכיבים

2 בטטות קטנות (400 גרם)

3 יח' ביצים

150 גרם חמאה רכה

3-4 כפות דבש

2 כפיות אגוז מוסקט

1 כף קינמון

½ כפית א. סודה לשתיה

½ 1 כפית א. אפייה

קורט מלח

1 כוס קמח שקדים

4 כפות שבבי קוקוס

¾ כוס שבבי שוקולד

הכנה

לחמם תנור ל 180 מעלות

לבשל את הבטטות במיקרו, למעוך לפירה ולמדוד כמות של כוס (250 מ"ל).

לערבב בקערה את הביצים, החמאה והדבש לקבלת בלילה אחידה. להוסיף את התבלינים, אבקת סודה לשתייה, אבקת האפייה ומלח לערבב ולהוסיף את הבטטה.

להוסיף לקערה את הקוקוס, השוקולד ואת קמח השקדים לערבב ולאפות כ 50 דקות עד שהעוגה שחומה ויציבה למגע.

* למאפינס מספיקות 25 דקות אפייה

השארת תגובה