דר רז
מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

השמנת יתר וכאבי גב

השמנת יתר וכאבי גב

להוריד מהלחץ: הקשר בין השמנת יתר וכאבי גב 80 אחוזים מהאוכלוסיה העולמית סובלים מכאבי גב, כשעם הגורמים הרבים לתופעה נמנית השמנת יתר וכאבי גב. גם

למתכון »
השמנת יתר בקרב ילדים

השמנת יתר בקרב ילדים

רופאי הילדים מזהירים: המגיפה של השמנת יתר בקרב ילדים עדיין נמשכת השמנת יתר בילדים אינה רק עניין נפוץ, אלא שהיא מוגדרת כמגיפה במדינות רבות בעולם,

למתכון »
עודף משקל ופוריות

עודף משקל ופוריות

אולי זהו הגורם שמעכב את הכניסה שלכם להיריון? אחד מכל שישה זוגות בישראל מתקשה בכניסה להיריון, כאשר נהוג לומר כי בשליש מהמקרים הבעיה נמצאת אצל

למתכון »
67665017_1321563368007405_642726054661718016_n-768x573

כרפסי – תבשיל בשר וסלרי

מקור המתכון מהסבתא הפרסית שלי ז"ל, הוא מלא ירק, לימוני ועשיר. מתאים מאוד למי שמחפש דרך לנצל את גבעולי הסלרי ואין לו ארנב ☺

מתכון מאת רעות לביא יששכר

מרכיבים 

גבעולים מסלרי גדול

2 חבילות פטרוזיליה

חופן עלי נענע מיובשת

כורכום, מלח, פלפל

1 ק"ג בשר שריר/גולש

2 בצלים גדולים

5 לימונים פרסים*

*מומלץ לחצות ולהשרות מראש במים רותחים

הכנה

קוצצים דק את הבצלים, מטגנים אותם עד שקיפות. מוסיפים את הבשר לסיר וסוגרים אותו עם מעט שמן, מוסיפים מים עד כיסוי הבשר, מרתיחים, מכפים את הקצף וממשיכים בבישול למשך שעה וחצי.

קוצצים ומוסיפים את כל הירק- הסלרי- באורך גפרור, הפטרוזיליה, הנענע, את התבלינים ואת הלימון הפרסי.

מבשלים למשך 30-40 דקות, עד שצבע הירק משתנה לירוק כהה מאוד. מגישים בליווי אורז לבן.

השארת תגובה