דר רז
מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

התמכרות לאוכל

בחנו את עצמכם – האם אתם מכורים לאוכל? כולנו אוהבים לאכול. נהנים מאוכל, אוהבים טעמים, מחפשים מסעדות מומלצות ומורידים מתכונים מהאינטרנט. אבל איפה עובר הגבול

למתכון »
מרק קטניות

מרק קטניות מלא בכל טוב

מרק המהווה מקור לארוחה שלמה ומאוזנת – מכיל ירקות, חלבונים ופחמימות.

מתכון מאת הילה שלזינגר

מרכיבים

2 יח' בצל קצוצים

3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות

חופן פטרוזיליה קצוץ

חופן שמיר (במידה ורוצים)

1/4 דלעת חתוך לקוביות

1 יח' בטטה חתוך לקוביות

2 יח' קישואים חתוך לקוביות

3\1- 2\1 כוס גריסים

3\1- 2\1 כוס עדשים ירוקות

3\1- 2\1 כוס עדשים כתומות

מלח פלפל לפי הצורך

כמון (אופציונלי)

** כמות הקטניות תשתנה לפי גודל הסיר

הכנה

שמים את כל הקטניות בקערה עם מים רותחים למשך שעה.

מטגנים את הבצל עד להזהבה , מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת, מוסיפים את הגזר, פטרוזיליה , דלעת בטטה וקישואים.

מסננים את הקטניות ומוסיפים לסיר , מוסיפים את המלח הפלפל והכמון לפי הטעם, מכסים את תוכן הסיר במים חמים , מבשלים על אש בינונית עד שכל המרכיבים רכים .

השארת תגובה