מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

לביבות כרובית וגזר אפויות

לביבות אפויות מכרובית וגזר עם קמח מלא. טעימות מאוד, דלות בשומן בזכות האפייה ועשירות בסיבים תזונתיים. אלטרנטיבה בריאה ללביבות מטוגנות, ואופציה מצוינת לחג החנוכה ולכלל

למתכון »

פריטטה דלת פחמימות

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1/4 חבילה שבבי כרובית\ברוקלי סנפסורט 1 כף שמן זית 1 ביצה 2 כפות קוטג' 1 כפית שבבי בצל

למתכון »

פיצה כרובית

מתכון מאת רעות לביא יששכר מרכיבים לבצק 1 יח' של כרובית בינונית \ 1 שקית פתיתי כרובית מוקפאים של סנפרוסט ביצה אחת 100 גר' גבינה

למתכון »
מרק קטניות

מרק קטניות מלא בכל טוב

מרק המהווה מקור לארוחה שלמה ומאוזנת – מכיל ירקות, חלבונים ופחמימות.

מתכון מאת הילה שלזינגר

מרכיבים

2 יח' בצל קצוצים

3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות

חופן פטרוזיליה קצוץ

חופן שמיר (במידה ורוצים)

1/4 דלעת חתוך לקוביות

1 יח' בטטה חתוך לקוביות

2 יח' קישואים חתוך לקוביות

3\1- 2\1 כוס גריסים

3\1- 2\1 כוס עדשים ירוקות

3\1- 2\1 כוס עדשים כתומות

מלח פלפל לפי הצורך

כמון (אופציונלי)

** כמות הקטניות תשתנה לפי גודל הסיר

הכנה

שמים את כל הקטניות בקערה עם מים רותחים למשך שעה.

מטגנים את הבצל עד להזהבה , מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת, מוסיפים את הגזר, פטרוזיליה , דלעת בטטה וקישואים.

מסננים את הקטניות ומוסיפים לסיר , מוסיפים את המלח הפלפל והכמון לפי הטעם, מכסים את תוכן הסיר במים חמים , מבשלים על אש בינונית עד שכל המרכיבים רכים .

השארת תגובה