דר רז
מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

דיאטה אחרי גיל 40

דיאטה אחרי גיל 40

מהי הדרך הטובה ביותר לעשות דיאטה אחרי גיל 40? עברתם את גיל 40 והמשקל תקוע? אתם לא לבד. דיאטה אחרי גיל 40 היא נושא מאתגר

למתכון »
דלקת מפרקים וירידה במשקל

דלקת מפרקים וירידה במשקל

זוהי סיבה נפוצה לדלקות במפרקים כאחוז אחד מהאוכלוסייה סובלים מדלקת מפרקים שגרונית, כאשר בנשים השכיחות היא גבוהה פי 3 מאשר בגברים. שיא הופעת המחלה הינו

למתכון »
karpion_balls_amir6306_x5 2

קציצות דגים ברוטב עגבניות חריף

תבשיל קציצות דג עם טעם של בית, מתאים כמנה עיקרית חגיגית שכולם אוהבים. המנה מכילה כמות יפה של חלבון איכותי. ניתן כמובן לעדן או לוותר על החריפות.

מתכון מאת דניאל רוקח

מרכיבים לקציצות

1 ק"ג  דג לבן קצוץ גס (לקציצות הכי מומלץ דג בורי)

1 יח' בצל לבן קצוץ דק

5  שיני שום כתושות

צרור פטרוזיליה וכוסברה

3  פרוסות חלה רטובות וסחוטות

2  ביצים

מלח ופלפל

 

מרכיבים לרוטב

8  שיני שום פרוסות

פלפל חריף

לפחות 10 עגבניות מקולפות

רסק עגבניות מעגבניות בלבד

פפריקה, צ׳ילי יבש (במידה ורוצים חריף יותר), כמון, כורכום, מלח ופלפל

מעט  שמן

הכנה

מכינים את המסה של הדגים ושמים במקרר

רק לאחר מכן  מכינים את הרוטב- מכניסים את הרכיבים למחבת עמוקה בסדר שכתוב. אם יש צורך מוסיפים קצת מים וכמובן משפרים תיבול אחרי זה.

אחרי שהרוטב הסמיך (לפחות חצי שעה על האש), מנמיכים את האש, מקבבים את המסה של הדגים לקציצות ושמים ברוטב. תשתדלו שהקציצות יהיו מכוסות כמעט עד הסוף ותהיו עדינים איתן כדי שלא יתפרקו.

מבשלים חצי שעה ומדי פעם מערבבים/מנערים את הסיר בעדינות.

מומלץ להגיש לצד אורז לבן בסמטי.

השארת תגובה