מרק המהווה מקור לארוחה שלמה ומאוזנת – מכיל ירקות, חלבונים ופחמימות.
מתכון מאת הילה שלזינגר
מרכיבים
2 יח' בצל קצוצים
3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות
חופן פטרוזיליה קצוץ
חופן שמיר (במידה ורוצים)
1/4 דלעת חתוך לקוביות
1 יח' בטטה חתוך לקוביות
2 יח' קישואים חתוך לקוביות
3\1- 2\1 כוס גריסים
3\1- 2\1 כוס עדשים ירוקות
3\1- 2\1 כוס עדשים כתומות
מלח פלפל לפי הצורך
כמון (אופציונלי)
** כמות הקטניות תשתנה לפי גודל הסיר
הכנה
שמים את כל הקטניות בקערה עם מים רותחים למשך שעה.
מטגנים את הבצל עד להזהבה , מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת, מוסיפים את הגזר, פטרוזיליה , דלעת בטטה וקישואים.
מסננים את הקטניות ומוסיפים לסיר , מוסיפים את המלח הפלפל והכמון לפי הטעם, מכסים את תוכן הסיר במים חמים , מבשלים על אש בינונית עד שכל המרכיבים רכים .