דר רז
מגזין המרכז הרפואי
לטיפול בהשמנה

רישום לנויזלטר

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

זריקת הרזיה למניעת שבץ מוחי

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת לשבץ מוחי מחקר מרתק חדש מחולל מהפכה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – ע"פ הממצאים זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »
זריקת הרזיה למניעת התקף לב

זריקת הרזיה למניעת התקף לב

נוטלים זריקות הרזיה? אתם בסיכון מופחת להתקף לב פריצת דרך מפתיעה בתחום הטיפול התרופתי בהשמנה – מחקר חדש מגלה כי זריקות הרזיה מפחיתות סיכון להתקף

למתכון »
מרק קטניות

מרק קטניות מלא בכל טוב

מרק המהווה מקור לארוחה שלמה ומאוזנת – מכיל ירקות, חלבונים ופחמימות.

מתכון מאת הילה שלזינגר

מרכיבים

2 יח' בצל קצוצים

3 גזרים קלופים חתוכים לקוביות

חופן פטרוזיליה קצוץ

חופן שמיר (במידה ורוצים)

1/4 דלעת חתוך לקוביות

1 יח' בטטה חתוך לקוביות

2 יח' קישואים חתוך לקוביות

3\1- 2\1 כוס גריסים

3\1- 2\1 כוס עדשים ירוקות

3\1- 2\1 כוס עדשים כתומות

מלח פלפל לפי הצורך

כמון (אופציונלי)

** כמות הקטניות תשתנה לפי גודל הסיר

הכנה

שמים את כל הקטניות בקערה עם מים רותחים למשך שעה.

מטגנים את הבצל עד להזהבה , מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת, מוסיפים את הגזר, פטרוזיליה , דלעת בטטה וקישואים.

מסננים את הקטניות ומוסיפים לסיר , מוסיפים את המלח הפלפל והכמון לפי הטעם, מכסים את תוכן הסיר במים חמים , מבשלים על אש בינונית עד שכל המרכיבים רכים .

השארת תגובה